Hund och Happy Halloween

Hundar & Halloween

Firandet av Halloween får mer och mer genomslagskraft i Sverige. Men det finns en del att tänka på när det gäller våra hundar och denna högtid.

 


Utklädda personer kan skrämma hunden

Utklädda barn till Halloween

Även den snällaste hund kan känna sig skrämd och därför bita ifrån. Ha därför inte hunden lös på tomten om det kan dyka upp vampyrer, spöken eller andra konstiga personer.

Om du får besök i dörren, håll gärna hunden en bit ifrån eller låt den vara i ett annat rum.

Ska du själv ha ett Halloweenparty, kan du gärna hålla hunden kopplad även inomhus en stund. Då har du lättare att håll koll på vad hunden gör samtidigt som du kan låta din hund sakta få bekanta sig med de konstiga varelserna som dyker upp.


Halloween innebär godis

På Halloween förekommer det mycket godis, vilket inte är bra för hunden. Hunden kan bli allvarligt förgiftad av både choklad och xylitol.  Se även Gifter för våra hundar. Lägg därför allt godis högt upp så att det är oåtkomligt för hunden.


Ljus och facklor

Det är fint med ljus och facklor, men livliga hundar och viftande svansar utgör en brandrisk. Placera ljusen så att hunden inte kommer åt dem- inte ens av misstag! Detta gäller för övrigt inte bara under Halloween. Under den mörka årstiden tänder vi ofta ljus som står placerade lite var stans i hemmet.

Halloween pumpor


Klä inte ut hunden

Om du inte har en väldigt tålmodig hund som uppskattar att bli utklädd, låt då bli. En sjal eller lite dekorationer på hundens vanliga regntäcke duger alldeles utmärkt.


Pumpor ska inte ätas upp

Visserligen är inte pumpor giftiga att äta. Men matglada hundar kan sätta i sig större bitar på en kort tid. Bitar som i värsta fall kan sätta sig på tvären i tarmen, speciellt om delar av skalet följer med.

 

 

Rulla till toppen