Hund och katt ligger på en parkbänk

Glannas integritetspolicy

Vilka vi är

Våra webbplatsadresser är: https://glanna.se och https://butik.glanna.se

Elisso AB
Statyvägen 19
72471 Västerås

Org.nr: 556873-3504

Vi är godkända för f-skatt

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Vi samlar in och behandlar endast de personuppgifter som krävs för att du i egenskap av kund ska kunna genomföra köp av våra varor och tjänster.

Vi sparar olika uppgifter beroende på om du är kund till oss eller om du endast är besökare av webbplatserna.

Är du kund så sparar vi:

  • Namn och identifikationsnummer (person- eller organisationsnummer)
  • Adress
  • Telefonnummer och e-postadress
  • Betalningsuppgifter
  • Kundnummer
  • IP-adress och information om din användning
  • Namn, ras och ålder på din hund då du köper en hundkurs

Dessa uppgifter sparas i 10 år enligt bokföringslagen.

Som besökare på webbplatserna så sparar vi:

  • Cookie-filer (se nedan)
  • Namn och e-postadress om du väljer att kommentera, recensera eller prenumerera på vårt nyhetsbrev (se nedan)
  • Namn, telefonnummer, e-postadress och kommentarer om du kontaktar oss via vårt kontaktformulär (se nedan)

Vilka vi delar din data med

Vi säljer och hyr inte ut dina personuppgifter till någon tredje part.

Generellt sett är de tredjepartstjänster vi använder endast till för att samla in och behandla information som behövs för att tillåta dem att leverera de tjänster som vi anlitat dem för.

Dessa leverantörer är:

  • Tjänsteleverantörer som tillgodoser IT-, system- och administrationstjänster
  • Professionella rådgivare i form av jurist, bank, revisor och försäkringsbolag och myndigheter där det finns gällande lagkrav
  • Leverantörer och speditörer i samband med leveranser
  • Tryckerier kan få dina adressuppgifter för tryck av dina adressuppgifter vid utskick av postala kunderbjudanden
  • Organisationer som kreditupplysningsföretag för tillämpning av kreditprövning, identitetskontroll, övervakning av kreditvärdighet och övertagande av fordran
  • Dessutom överförs uppgifter om ditt besök på våra webbsidor till Google i USA genom Google Analytics, uppgifter om skyddsåtgärder finns på https://support.google.com/ (se avsnittet om Cookies)
  • Även Facebook får information från dessa cookies, endast i syfte för att de kunna bygga relevanta målgrupper, så kallade Facebook-pixlar (se https://www.facebook.com)

Vi kan komma att dela din information till en potentiell köpare eller säljare om vi säljer eller köper verksamhet eller tillgångar. Vid ett förvärv av Elisso AB eller dess tillgångar kan dina personuppgifter komma att överföras till tredje part.

Hur länge vi behåller dina uppgifter

Om du skriver en recension kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns eller så länge som aktuellt artikelnummer finns i vårt lagerregister.

Skriver du en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

Övriga personuppgifter sparas så länge det är nödvändigt för det syfte där personuppgifterna först samlades in, inklusive det som krävs enligt gällande lagar och regler (t.ex. bokföringslagen).

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Hur vi skyddar din information

Vi har vidtagit försiktighetsåtgärder för att säkerställa att vi inte tappar bort, felaktigt använder, ger tillgång till, avslöjar, ändrar eller förstör dina personuppgifter. I tillägg hanteras dina personuppgifter endast av anställda, leverantörer och tredjepartstjänster där det finns ett nödvändigt behov. De är knutna till ett sekretessavtal och kommer endast hantera dina personuppgifter efter instruktioner från oss.

Om det, trots våra försiktighetsåtgärder, skulle ske någon form av intrång som påverkar dina personuppgifter kommer vi att meddela dig och aktuell myndighet när vi har en laglig skyldighet att göra det.

Tredjepartssidor

Vår webbplats kan innehålla länkar till tredjepartssidor, plug-ins och applikationer. När du klickar på länkar eller godkänner tillägg kan det göra att du godkänner att tredjepartstjänster samlar in och delar dina personuppgifter. Vi kontrollerar inte dessa tredjepartstjänster och är inte ansvariga för de integritetspolicys som gäller för andra sajter. Därför uppmanar vi dig att läsa integritetspolicys på andra sajter som du besöker.

Kommentarer

När du som besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt din ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.

Kommentarer från besökare kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

Nyhetsbrev

Som kund kommer du att få vårt nyhetsbrev. Du kan också själv välja att prenumerera på detta.

Där sparar vi ditt namn och din e-postadress. Dessa sparas endast i vårt program som hanterar nyhetsbrev. Du kan när som helst avregistrera dig från nyhetsbreven genom att klicka på en länk i slutet av varje nyhetsbrev.

Kontaktformulär

Om du kontaktar oss via ett kontaktformulär samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt ditt namn och e-postadress.

Vår kontaktinformation

Du kan nå oss på info@glanna.com eller info@glanna.se 

Telefon under kontorstid: 070- 347 93 04

Övriga uppgifter om företaget hittar du högst upp i denna policy.

Ytterligare information

Hur vi skyddar din information

Vi har vidtagit försiktighetsåtgärder för att säkerställa att vi inte tappar bort, felaktigt använder, ger tillgång till, avslöjar, ändrar eller förstör dina personuppgifter. I tillägg hanteras dina personuppgifter endast av anställda, leverantörer och tredjepartstjänster där det finns ett nödvändigt behov. De är knutna till ett sekretessavtal och kommer endast hantera dina personuppgifter efter instruktioner från oss.

Om det, trots våra försiktighetsåtgärder, skulle ske någon form av intrång som påverkar dina personuppgifter kommer vi meddela dig och aktuell myndighet när vi har en laglig skyldighet att göra det.

Vår webbplats kan innehålla länkar till tredjepartssidor, plug-ins och applikationer. När du klickar på länkar eller godkänner tillägg kan det göra att du godkänner att tredjepartstjänster samlar in och delar dina personuppgifter. Vi kontrollerar inte dessa tredjepartstjänster och är inte ansvariga för de integritetspolicys som gäller för andra sajter. Därför uppmanar vi dig att läsa integritetspolicys på andra sajter som du besöker.

Scroll to Top