Första mötet valpen Aksel med Gösta

Första veckan med valpen Aksel

Äntligen kom dagen då vi fick åka och hämta hem vår Aksel. Valpen som hade blivit åtta veckor gammal och redo att lämna sin mamma, sina syskon och sin uppfödare. Här kan du följa valpens första vecka hos oss.

Förberedelser

Dagarna innan vi åkte plockade vi undan alla småsaker hemma, vi satte upp kompostgaller för skorna i hallen och vi gjorde en inhägnad hage i vårt sovrum. I hagen ställde vi en liten hundbädd med mjuka filtar och några tuggleksaker.

På skärtorsdagen sken solen och det var en av årets första riktigt varma dagar. Efter nästan 30 mils körning kom vi fram till kenneln.

Vill du läsa mer om vilka förberedelser då bör göra? Det hittar du på Förbered valpens hemkomst.

Två valpar

Ute på den inhägnade verandan snubblade två små golden retriever-valpar runt. Den ena var vår lilla Aksel. Eftersom valparna inte skulle bli stressade hade uppfödaren tagit undan resten av kullen förutom de två som skulle bli hämtade just då.

På hemvägen fick Aksel ligga i mitt knä, inbäddad i en filt. De första minuterna var han pipig och gnällig men somnade snart.

Två spyor, en kort kisspaus samt 30 mil senare var vi hemma igen. Piffi, katten mötte oss i dörren men vände snabbt då hon såg vad vi hade med oss. Främmande hundar är hon inte så förtjust i.

Nytt ställe

Påskhelgen innebar besök av våra vuxna barn samt deras respektive i flera omgångar. Aksel hade inga problem med att ha hamnat på ett nytt ställe med nya människor.

Dagarna tillbringade vi mycket i trädgården. På nätterna låg han i sin hage och sov. På så sätt kunde katten Piffi röra sig som hon ville utan att riskera att ha en valp efter sig. Dessutom kunde vi sova tills Aksel vaknade och började klättra på gallret. Då var det dags för en kissvända utomhus.

Leka vid fyra-tiden

Aksel- åttaveckors valp

Nu efter en vecka har han kommit in i en rutin att han somnar vid 22-tiden och vaknar sedan runt klockan fyra. Då tar jag ut honom för att kissa och sedan direkt tillbaka in igen. Därefter sover han till framåt sex-tiden.

I början ville han leka då han vaknade vid fyra, men jag lade mig själv i min säng och stack ner handen till honom. Där låg han sedan och nafsade lite på mina fingrar en stund innan han sedan somnade.

Göstas mottagande

Gösta (fyra år gammal Golden retriever) som först undrade varför vi släpade hem den där underliga varelsen har börjat uppskatta Aksel mer och mer. Han inbjuder till lek flera gånger om dagen. Då lägger sig Gösta ner och låter Aksel få klättra på honom och bita i hans öron och päls.

Valp och äldre hund leker tillsammans

Tuffing

Aksel är en liten tuffing som inte tycks vara rädd för något. Vi har råkat tappa grejer på golvet alldeles intill honom och han tittar lite nyfiket på vad det är som låter.

Eftersom det har varit en varm påskhelg har grannarna också varit ute i sina trädgårdar med diverse olika maskiner som låter. Det tycks inte heller bekomma honom nämnvärt. När grannens pojke började spela med innebandybollar på andra sidan stängslet ställde sig Aksel så nära som möjligt för att se bättre.

Många kiss-pölar

Valpens första vecka har flutit på bra. Många pölar har det hunnit bli på golvet men det hör till. Vi har nog fått en liten tuff kille som kommer att växa upp till en arbetande hund så småningom.

Rulla till toppen