Gravityscan Badge
Hem / Om Glanna

Om Glanna

Historien om företaget

Hunden Astra ligger i snönGlanna är ett isländskt namn som betyder glad, yster och våghalsig. Många islandshästar heter Glanna, så det har också en koppling till djur.

När vi valde Glanna som företagsnamn var det just de egenskaperna vi fastnade för. Att vara glada, lite spralliga och våga se det okända tycker vi stämmer in på oss och våra djur. Samspelet mellan människa och djur ska också, bygga på glädje anser vi.

2005 startade vi Elisso handelsbolag och 2008 tillkom Glanna som en bifirma. Utvecklingen av företaget fortsatte och 2011 startade vi Elisso AB som numera har tagit över all verksamhet.  Glanna är ett registrerat varumärke och vi har naturligtvis f-skattsedel.

Vi är anslutna till branschorganisationen IMMI. Att vara instruktör inom IMMI betyder att vi arbetar med positiv förstärkning och ser möjligheterna hos varje hund och dess ägare. Eftersom alla är unika varelser arbetar vi med att hitta den bästa inlärningsmetoden för varje individ. Som ansluten till IMMI har vi behörighetsbevis som uppdateras varje år, vilket är ett kvalitetsbevis för dig som hundägare.

Vår filosofi och vision

Vår filosofi är att i första hand vända sig till dig som har hund som sällskap. Vi vill att du och din hund ska ha roligt tillsammans. Vi lär ut grundläggande lydnad och olika former av aktivering. Vill du sedan gå vidare med lydnad på tävlingsnivå eller olika bruksgrenar kan vi hänvisa dig vidare till andra duktiga kollegor.

Visionen är att ständigt utvecklas, vidareutbilda oss och erbjuda fler tjänster.Elisabeth informerar om hundträning

Affärsidé

Affärsidén är att på ett enkelt, roligt men kontrollerat sätt skapa en upplevelse för hunden och dess ägare. Vi erbjuder spännande aktiviteter, stimulans och gemenskap både inom- och utomhus för de som vill umgås med hundar.

Vi vill också kunna erbjuda designade produkter till djurägare och deras hem via vår webbutik.

Kärnvärden

Glannas kärnvärden ligger i att lära ut verktygen för att få väluppfostrade och glada hundar. Våra övningar ska kunna tillämpas i det dagliga livet med din hund. Vi åtar oss att vägleda dig steg för steg och att göra inlärningen rolig för både dig och din hund. Vi sätter mål och når dem genom att hjälpa dig förstå din hund… så att din hund kan förstå dig!

Om oss

Sören med AstraVi, det är Elisabeth och Sören, gifta med varandra sedan många år. Tillsammans har vi tre barn, varav allihopa numera har skapat sig egna hem.

Med en brokig yrkesbana i botten beslöt vi att starta ett företag tillsammans. Elisabeth som är utbildad hundinstruktör, driver företaget på heltid och fokuserar framförallt på hundkurserna medan Sören vid sidan av sin anställning sköter inköp av produkter.

Vi har tre bondkatter, Tessan, Stina och Piffi och en hund, Astra. Astra är av rasen Cão da Serra da Estrela, en portugisisk bergshund med mycket egen vilja.

Som ägare till Astra vet vi att alla hundar inte lär sig enligt någon skolbok, där får vi hela tiden använda vår fantasi för att motivera henne till olika aktiviteter. Märker hon att vi tvingar henne till något tvärvägrar hon, allt måste läras in av lust.

Vår integritetspolicy

Vår integritetspolicy som gäller fr.o.m 2018-05-24 hittar du här: Integritetspolicy

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Svara

Din e-post kommer inte att publicerasMarkerade fält är obligatoriska *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.