Gravityscan Badge
Hem / Kurser / Grundkurser för hunden

Grundkurser för hunden

Glanna har ett brett utbud av kurser, allt för att du och din hund ska trivas och ha roligt med varandra. Våra hundkurser hålls i Västerås.
Tollar-valp tränar kontaktövningar
Som nybliven hundägare är det bra att gå en grundkurs med hunden för att redan från början lära hunden vad som förväntas av den. Samtidigt lär du dig vad din hund kommer att kunna ställa för förväntningar på dig.

Även du som har haft hund i många år kan lära dig något nytt. Om inte annat så tycker hundarna att det är roligt, oavsett om de är valpar eller äldre och mer erfarna hundar.

Valpkurs

Valpkursen är till för hundar mellan 12 veckor och 6 månader gamla. Här lär du dig hur du ska hantera hunden i vanliga vardagssituationer. Vi tränar mycket på kontaktövningar som är grunden för fortsatt lärande.

Kontakt och vardagslydnad 1

Denna kurs har samma innehåll som valpkursen men här varierar hundarnas ålder. Du som av någon anledning inte har gått valpkurs eller har en omplaceringshund har möjlighet att lära dig grunderna i denna kurs. Men även du som har en valp är välkommen i denna grupp om tiderna passar dig bättre.

Grundkurs, intensiv

Intensivkursen har samma innehåll som Valpkursen och Kontakt och vardagslydnad 1 men ges i mer koncentrerad form och med längre lektionspass.

Kontakt och vardagslydnad 2

Du som har gått valpkurs, Kontakt och vardagslydnad 1 eller har en hund som redan klarar av en hel del vardagslydnad kan fortsätta på denna nivå.

Teorilektion om hundar, hundträning och lydnad

Teorilektionen ingår i ovanstående kurser (dock inte Kontakt och vardagslydnad 2). Men den kan också vara ett bra komplement för dig som vill lära dig mer om hundar generellt eller har tagit över en omplaceringshund och känner att du vill få lite mer teoretiskt kunskap också.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

7 kommentarer

 1. Hej,

  Jag har en hund som är 6 år gammal. Vi kom tillsammans till Sverige för 4 år sedan och sedan vi har varit här började han och vara aggressiv mot andra hundar. Han är jätte rädd för dem och det är mitt fel. Jag var och fortfarande är ”overprotective” och han känner det självklart.

  Jag undrar om ni har en kurs Bacio och jag kan kom till som kan hjälpa oss inte blir rädd för andra hundar.

 2. Hej
  Har en valp på 4 månader skulle vilja gå en kurs med henne. Vad har ni att erbjuda.
  Mvh Susanne

  • Hej Susanne,

   Tyvärr har vi fullbokat på höstens lydnadskurser, nästa startar troligen i slutet av januari 2018.
   Vill du däremot gå en kurs som mer innebär aktivering och allmän socialisering så har vi Cirkuskonster/klickerkurs med start 9 november.
   Hälsningar Elisabeth

 3. Hej! Jag har en bruksschäfer som är 5 månader. Jag undrar om det finns någon grundkurs att gå?
  Mvh Erika

  • Hej!
   Vi kommer att starta fler kurser med början i augusti-september.
   Planeringen pågår just nu.
   /Elisabeth, Glanna

Svara

Din e-post kommer inte att publicerasMarkerade fält är obligatoriska *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.