Gravityscan Badge
Hem / Kurser / Aktiveringskurser

Aktiveringskurser

Elisabeth med en RottweilerTyvärr lever många sällskapshundar ett tråkigt och innehållslöst liv. Hunden ligger och sover större delen av dagen medan vi arbetar eller har fullt upp med annat. När den väl kommer ut har den så mycket uppbyggd energi som den försöker göra av med att vi istället upplever den som jobbig. Och en hund som inte uppför sig som vi önskar brukar få ännu kortare promenader och så är den onda cirkeln plötsligt fullbordad.

Bryt mönstret genom att gå på kurs, du och hunden kommer ut och träffar andra hundar och hundägare samtidigt som du får en utbildad instruktör att fråga om råd.

Glannas hundkurser hålls för närvarande i Västerås.

Aktivera mera

Många hundar behöver aktiveras mera samtidigt som många hundägare inte riktigt vet vad eller hur de ska göra.

Den här kursen kommer att ge dig tips och inspiration till olika övningar som du kan fortsätta med hemma. Du kommer också få råd om hur du kan tänka i din fortsatta träning.

Personspår

Luktsinnet är hundens främsta sinne och det inser vi varje gång den vill stanna och nosa på någon spännande fläck.

Att lägga ett personspår och sedan låta hunden ta det, är både roligt och enkelt. Det kräver inte en massa specialutrustning och spår kan läggas såväl i skogen som på större gräsytor.

Hundmöten & hundsignaler

Upplever du att hunden är jobbig när ni är ute? Vill du veta mer om hur hundar kommunicerar med varandra?

Då har vi kursen som passar dig! Vi träffas vid fyra tillfällen, den första innehåller teori och de andra tre är rena träningspass med hundarna.

Cirkuskonster/Klicker

Varför använder en del klicker i sin hundträning? Passar det mig och min hund också? Hur gör man? Klicker är ett suveränt hjälpmedel vid inlärning, förutsatt att den används på rätt sätt.

Att lära hunden olika trick stärker ert samarbete och det passar för alla typer av hundar, stora som små. Lär t.ex. hunden att plocka upp det du tappar eller hämta kopplet när ni ska gå ut.

I denna kurs använder vi klickern för att lära hundarna olika roliga och/eller nyttiga konster.

Kantarellsök

Lär hunden att söka reda på skogens gula läckerheter. Vid fem tillfällen träffas vi ute i skogen och går igenom hur du ska lära hunden att söka kantareller.

Hjärngymnastik

Kom och jobba tillsammans med din hund under roliga former.

Vi erbjuder olika uppgifter som hunden ska klara av med din hjälp enligt något av de fyra teman vi har:

– Nosaktivering
– Balansövningar
– Problemlösning
– Spel & lekar

Barn & hund på skollov

Är du mellan 10-16 år och vill ha roligt med din hund under sport- eller sommarlovet?

Vi tränar kontaktövningar, vi lär hunden konster med hjälp av en klicker och vi pratar om hundars språk och beteenden.

Aktivitetsdag

Aktivitetsdagen börjar med en gemensam skogspromenad för att sedan följas av fika och olika klurigheter.

Relaxkurs, stress & passivitet

Har du en aktiv hund som har svårt att koppla av? Som kanske stressar mer än vad som är nyttigt?

På denna kurs tränar vi hundarna att kunna slappna av och ligga bekvämt på en filt samtidigt som vi pratar om stress i teorin. Vad händer hos hunden när den stressar och varför kan det vara skadligt?

Specialsök

De flesta har sett narkotikahundar i aktion, åtminstone på olika uppvisningar och nu kan du träna din hund på samma sätt.

Vi tränar hundarna i att leta reda på olika dofter och sedan markera var de finns.

En mycket bra aktivering för hundarna och det spelar ingen roll vilken typ av hund du har.

Brandvarning

Aktivera din hund på ett nyttigt sätt och lär den varna för brand.

Varje år dör ca 120 personer av bränder, några skulle kanske ha kunnat räddats med hjälp av utbildade hundar.

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

6 kommentarer

 1. Hej, jag och sambon har två hundar hemma som behöver aktivering och jag vet att den ena går att träna upp lydnad på men min sambo är inte överens om det, den andra är en unghund med husky i sig, oftast när sambon går med henne så är det bara korta promenader, han kör med den gameldagsa metoden, ner i backen, vända på rygg och få hunden att visa underkastelse, skäller på dom för något som hänt för flera timmar sedan, jag behöver hjälp att få honom att ändra sitt sätt att säga åt hundarna, mig lyssnar han inte på mvh Sandra

  • Hej Sandra,

   Det är inte ovanligt att man inom familjen har olika syn på hur hundarna ska uppfostras, båda anser att just ens egen syn är den rätta och har därför svårt att ta till sig andras synpunkter.

   Viktiga frågor att ställa sig är VARFÖR har ni hund? VAD vill ni ha ut av hundägandet? Vill du/sambon ha hundarna för att träna med? I så fall träna på vad? Vill du/sambon ha hundarna för att få bestämma över? Eller för att ha dem som sällskap? Hur ska den ”perfekta” hunden uppträda enligt dig och din sambo? Ska den vara glad, nyfiken och påhittig eller ska den vara lydig, underdånig och inte våga sig på egna hyss? Det är frågor som jag tycker att ni båda ska prata om.

   Jag kan bara svara för mig själv och hur jag ser på hundägandet. Jag vill gärna ha en hund som tycker att det är roligt att jobba tillsammans med mig, en hund som känner förtroende för mig och som tycker att det jag säger/gör verkar så roligt att den gärna ställer upp på mina ibland kanske konstiga idéer. Jag tränar lydnad med min hund eftersom jag vet att det många gånger är praktiskt och kanske till och med livsviktigt att hunden gör som jag vill i olika situationer. Men jag kräver inte lydnad av hunden bara för att den ska uppfylla mina önskningar och det gör att vi försöker träna på de olika momenten så mycket som möjligt på ett lekfullt sätt.

   Min förra hund lärde mig detta väldigt tydligt då hon tillhörde en ras som har en otroligt självständig vilja. Fick jag inte henne med på noterna så tvärvägrade hon. Då hjälpte inga som helst mutor och att försöka slänga henne på rygg bäddade enbart för ännu större problem.

   Även om man inte ska jämföra hundar och människor så är båda levande individer med känslor, intellekt och en egen vilja. Som ledare (oavsett om jag är ledare för hunden eller mina anställda) så anser jag att det bästa sättet att få en individ att prestera på topp är att den individen har förtroende för mig och mitt ledarskap. Jag får knappast en anställd att göra sina uppgifter på ett bra eller till och med jättebra sätt, genom att hota eller trycka ner personen. Varför ska jag då förvänta mig att hunden ska göra det?

   All forskning idag visar på att alla individer (både hundar och människor) lär sig bättre genom att få uppmuntran och beröm. En hund kan visserligen lära sig att försöka undvika vissa beteenden eftersom det kan straffa sig, men ofta passar hunden ändå på så snart personen som bestraffar inte finns närvarande. Därför är det inte alls ovanligt att hunden är väldigt ”lydig” så fort som husse är hemma men ett monster då husse inte är på plats.

   Jag hoppas att du kan förklara för din sambo hur du tänker och hur du vill jobba med hundarna. Om du försöker träna med dem på ditt sätt så mycket som möjligt så kanske även din sambo kan börja inse att det lönar sig bättre att ha en annan synvinkel på hundägandet.

   Vill du läsa mer så kan jag varmt rekommendera boken ”Känn din hund – och dig själv” skriven av Kerstin Malm och Malin Avenius.

   Lycka till!
   /Elisabeth, Glanna

 2. Hej!
  Jag vet inte om du minns Apollo, vi sågs hemma hos oss för något år sedan, problem med skällande… Vad tror du om att gå relaxkursen alternativt spårsök? Eller något annat? Han har svårt att slappna av, sover endast ordentligt när jag är hemma på dagen och lägger mig för att vila/sova efter nattjobb. Ju tröttare han blir desto mer nervös och skällig blir han.
  Hälsningar Katarina

 3. Hej
  Jag är intresserad av någon aktivitets kurs med vår hund Freja, en coton de touler som är 1,5 år, vad är det för priser och antal träffat och dagar? Cirkus lät väldigt kul att göra med din hund då dessa små clowner har det i blodet.

  • Hej Malin,

   Det är roligt med cirkuskonster 🙂 Vi håller just nu på med planeringen av vintern och vårens kurser så de kommer snart ut på hemsidan. Cirkuskonster och Aktivera mera är två kurser vi kommer att ha under vintern. De är båda på 4 gånger à 1,5 timme, vi håller på någon vardagskväll i veckan (exakt dag är inte riktigt klart än). Priset för dessa är just nu 820 kr.

   Hälsningar Elisabeth

Svara

Din e-post kommer inte att publicerasMarkerade fält är obligatoriska *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.