Gravityscan Badge
Hem / Hund / Lär hunden att fånga godis
Hundar tränar på att fånga godis

Lär hunden att fånga godis

Hundträning innebär inte bara att man tränar lydnad. Att lära hunden små trick och konster är minst lika bra. Dessutom får ni en rolig stund tillsammans.

Hur du börjar träna

Du behöver gott hundgodis, i början bör det vara rätt stora bitar. Hunden har lättare att upptäcka godiset om det är lite större. När hunden sedan kan detta kan du med fördel använda mindre bitar.

Placera dig 1 -1,5 meter framför hunden. Vissa hundar har lättare att fokusera om de sitter ner, men du får prova dig fram.

Se till att du har hundens uppmärksamhet. Kasta godisbiten till hunden (var noga med att försöka pricka hundens mun). I början hamnar godiset på golvet bredvid hunden, men låt den då få hämta biten själv.

Om hunden bara sitter och ser väldigt förvånad ut även efter att du har kastat flera gånger, är du snabb på att själv ta tillbaka den kastade godisbiten. Då får hunden plötsligt lite konkurrens om godiset och kommer troligen att försöka få tag på det redan när du kastar.

Med vissa hundar får man träna länge på detta för att de ska förstå, med andra går det väldigt fort.
Men ge inte upp! Gösta (Golden retrievern på filmen) har vi tränat med i flera månader och först nu börjar han kunna det. 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Svara

Din e-post kommer inte att publicerasMarkerade fält är obligatoriska *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.