Gravityscan Badge
Hem / Hund / Skogen vid Erikslund

Skogen vid Erikslund

Detta är en stor skog som ligger alldeles i Västerås utkant men som det ändå är väldigt lätt att ta sig till både med bil och buss.

Har du hyfsat bra kontroll på din hund så är det inga problem att låta den springa lös här. Men som alltid kan du stöta på människor och andra hundar som inte uppskattar att en hund springer fram, så ha uppsikt över din hund och kalla in den vid behov. Tänk också på att du under tiden 1 mars till 20 augusti måste ha extra koll på din hund, se Vilka lagar gäller mig som hundägare?

Det är en blandskog med en del blöta kärr och många rejäla bergsknallar så det är en behaglig miljö för hunden att röra sig i. Du måste kunna röra dig obehindrat i terrängen, det är absolut ingen plats att rekommendera om du har svårt att gå eller har barnvagn med. Stövlar kan också behövas om det inte har varit en längre torrperiod.

Det förekommer sprängningar runt omkring då Erikslund byggs ut och nya vägar ska dras fram men så länge du håller dig i skogen så är det ingen fara. Det kan dock vara bra att känna till om du har en hund som reagerar på den typen av ljud.

Hitta hit

Erikslund är det stora handelsområdet som ligger i Västerås västra utkant, det är här som du hittar IKEA, Bahuaus mfl. stora affärer.

Karta över Erikslund, Västerås

Om du åker E18 västerut, mot Köping ifrån Västerås city kommer du att passera alldeles söder om köpcentret innan du lämnar bebyggelsen.

Enklast att ta sig hit med bil är att svänga av E18 vid Skälbymotet, alldeles bredvid IKEA. Kör in på den stora parkeringen och parkera så långt bort från IKEA som du kan komma. När du har klivit ur bilen vänder du ryggen åt IKEA och Citygross, framför dig ser du en grusplan där bussarna ibland står i väntan på avgång. Bakom denna grusplan har du skogen, markerad med ett rött X på kartan ovan.

Det går också att åka in i köpcentret och parkera vid MediaMarkt, markerad med ett blått X på kartan. Gå runt huset så hittar du en liten grusväg längs skogskanten, följ den så kommer du så småningom ner till grusplanen utanför Citygross.

Med buss

Det går stadsbuss till Erikslund och den har sin ändhållplats precis vid parkeringen utanför Citygross. Bussen tar ca 15-20 minuter från city.

Bruksleden

Bruksleden är en 25 mil lång vandringsled som går igenom sex kommuner, Västerås, Hallstahammar, Surahammar, Skinnskatteberg, Fagersta och Norberg. Leden är indelad i 27 etapper och markerad med orange färg på träden. Mer information om Bruksleden hittar du på www.bruksleden.se.

En etapp utgår från grusplanen (markerad med rött X på kartan ovan) vid IKEA och Citygross stora parkering.

Till toppen

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Svara

Din e-post kommer inte att publicerasMarkerade fält är obligatoriska *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.